Vegansk tomatsoppa

 
Tomatsoppa
 
4 portioner
 
3 gulalökar
2 potatisar
4 tomater
1 burk Mutti krossade tomater
3 dl vatten
1 tsk honung
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1 tsk basilika
Salt och peppar
2 dl iMat
olja att steka i
 
1. Koka upp vatten. Skålla tomaterna i vattnet I cirka två minuter. Ta upp tomaterna och skala dem. Dela i mindre bitar.
2. Skala och skiva löken. Skala potatisarna och skiva tunt. Skölj bort stärkelsen. 
3. Stek löken och honungen i en gryta i några minuter i oljan.Tillsätt potatisen och tomaterna.
4. Häll i vatten, krossade tomater, grönsaksbuljong och kryddorna. Koka under lock i cirka 20 minuter.
5. Mixa soppan och tillsätt vitvinsvinägern och iMat. Smaka av med salt och peppar. 
 
Lättlagat - Recept - Vegan - soppa - tips - tomater - tomatsoppa - veganmat - veganskmat - vegetarian - vegetariskt