Vegansk potatisgratäng

 
 
Vegansk potatisgratäng
 
10 potatisar
1,5 gullökar
2 vitlöksklyftor
6 dl iMat matlagningsgrädde
2 tsk salt
2 krm
svartpeppar
olja
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform.
2. Skala och hacka gullök och vitlök. Stek den på svag värme i olja tills den blir lite genomskinlig. 
3. Skala och skiva potatisen, blötlägg den ej. Se upp så att potatisen inte hinner bli brun.
4. Blanda grädde, salt och peppar. 
5. Fördela hälften av potatisen och all lök i formen.
6. Häll över hälften av gräddblandningen. 
7. Fördela resten av potatisen över. Häll på matlagningsgrädden. 
8. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. 
 
 
 
 
 
Potatisar - Vegan - iMat - potatisgratäng - veganmat