Vegofärssås

 
 
 Alla barns favorit, pasta och k'ttfärssås, här såklart i en vegansk version. Jag tycker att det bästa är att både använda vegofärs och röda linser, det blir så smakrikt och mustigt då. Jag har balsamvinäger istället för rödvin i bolognesen för jag tycker att det blir godare så. Mina barn tycker att denna version smakar som "riktig köttfärssås". 
 
 Vegofärssås
 
4 portioner
 
1 gullök
2 vitlöksklyftor
1 selleristjälk
1/2 morot
1/2 dl röda linser
200 gram anamma vegofärs
2 tsk balsamvinäger
1 burk krossade tomater, jag använder Mutti
1 tärning grönsaksbuljong
2 tsk dragon
1/2 tsk salt
peppar 
2 dl iMat havregrädde
olja att steka i 
 
1. Skala och hacka lök, vitlök, morot och selleri. Stek i olja tills löken börjar bli genomskinlig. 
2. Tillsätt vegofärsen och balsamvinäger och stek ytterligare några minuter.
3. Tillsätt tomatkross, röda linser, buljong och kryddor. Låt puttra på låg värme under lock i cirka 20 minuter. Rör om då och då så att färsen inte bränner fast.
4. Tillsätt iMat och smaka av med salt och peppar.
5. Koka pastan och blanda den med såsen. 
Bästa - Recept - Vegan - bolognese - godaste - köttfärssås - ragu - tips - vegetariskt