Vegansk pasta carbonara

 
Ok en riktig carbonara innehåller inte grädde utan bara ägg, pancetta och massor med parmesan. Men för att få till rätt krämighet har jag ändå använt iMat havregrädde i detta recept som jag tycker liknar orginalet riktigt mycket. Detta är riktig snabbmat som man lagar på några minuter med minimal insats. 
 
Vegansk pasta carbonara  
 
2 portioner
 
Äggfri spaghetti
1 pkt fejkon
1 vitlöksklyfta
2 dl iMat
salt och peppar
olja att steka i
 
1. Koka upp spaghettivatten. Koka pastan. 
2. Skiva fejkon i strimlor och stek den och en hel vitlöksklyfta i olja tills fejkonen är krispig. Plocka upp vitlöksklyftan och tillsätt iMat. Smaka av med salt och peppar. Det krävs ganska mycket salt för att få till rätt smak.
3. Blanda såsen och pastan. Servera gärna med gröna ärtor. 
 
Smaklig spis! 
 
Bästa - Recept - Vegan - carbonara - godaste - snabbmat - spaghetti - tips - vegansk - vegetarian