Snabb vegansk blomkålscurry
4 portioner
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk curry
2 citrongräs
1/2 dl rapsolja
1 tsk mald ingefära
1 msk färsk koriander
1/2 msk strösocker
1 tsk salt
1 litet blomkålshuvud
1 burk kokosmjölk
3 msk jordnötssmör
2 msk soja
1 msk limesaft
1. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Stek ingredienserna i en gryta i oljan på låg värme i några minuter. Tillsätt ingefära och curry.
2. Ansa och skär blomkålen i små bitar.
3. Skär av cirka 4 cm av citrongräsen och banka på dom. Tillsätt kokosmjölk, citrongräs, salt, socker och jordnötssmör. Koka upp.
3. Lägg i blomkålen och koka i 10-15 minuter. Tillsätt lime och soja. Plocka bort citrongräset.
Servera med ris och naanbröd.