Kanelbullar utan ägg
Det här är det absolut godaste receptet på kanelbullar tycker jag och med den bästa och saftigaste fyllningen.
Kanelbullar utan ägg
Deg
1 paket jäst
100 gram mjölkfritt margarin
6 dl mjölkdryck, t.ex. mandelmjölk.
1 dl socker
2 krm salt
16 dl vetemjöl
Fyllning:
200 gram mandelmassa
175 gram mjölkfritt margarin
1 dl socker
3 1/2 msk ströbröd
2 msk vatten
2 msk kanel
1. Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjölkdrycken. Värm till 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör om.
2. Tillsätt socker, salt och nästan allt av vetemjölet. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa under duk i cirka 30 minuter.
Fyllningen:
1. Mixa samtliga ingredienser i en mixer. Låt stå en stund.
Degen:
1. Ta upp degen och knåda den smidig. Dela den i två delar. Kavla ut degarna i cirka 30x40 cm stor platta.
2. Bred på fyllningen och rulla ihop degen. Skär i cirka 2 cm breda bitar.
3. Lägg med snittytan uppåt i bullformar. Låt jäsa cirka 20 minuter.
4. Pensla bullarna med lite mjölkdryck och strö över pärlsocker.
5. Tillaga mitt i ugnen, 250 grader i cirka 8 minuter.
6. Låt svalna på galler.