Fräsch kikärtsgryta med kokos och citron

1 gullök
2 vitlöksklyftor
2 tsk gurkmeja
1 tsk curry
1 grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
1 burk kikärtor
2 tomater
cirka 0,75 tsk salt
100 gram hericovert delade i mindre bitar
75 gram bladspenat
Skal och saft från en halv citron
1. Skala och hacka lök och vitlök. Stek löken, vitlök, gurkmeja och curry i olja i en kastrull tills löken blir lite genomskinlig.
2. Dela tomaterna i mindre bitar. Tillsätt tomater, kikärtor, kokosmjök och salt i grytan och låt koka i 15 minuter. Riv citronskalet och tillsätt i grytan.
3. Tillsätt hericovert och bladspenat och låt koka ytterligare 5 minuter.
4. Smaka av med saften av en halv citron.
Servera med ris och strö gärna koriander över maten.