Fräsch kikärtsgryta med kokos och citron

 
Jag älskar kikärtor och använder dom ofta i grytor. Denna gryta är en riktig vitaminbomb med både spenat och hericovert som är de nyttigaste grönsaker som finns. Gurkmeja sägs vara bra vid ledbesvär och kan även motverka inflammation. Den fungerar dessutom som en kraftig antioxidant så den är bra för immunförsvaret också. Grytan är mild i sin smak och tilltalar både vuxna och barn. 
 
1 gullök
2 vitlöksklyftor
2 tsk gurkmeja
1 tsk curry
1 grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
1 burk kikärtor 
2 tomater
cirka 0,75 tsk salt
100 gram hericovert delade i mindre bitar
75 gram bladspenat
Skal och saft från en halv citron
 
1. Skala och hacka lök och vitlök. Stek löken, vitlök, gurkmeja och curry i olja i en kastrull tills löken blir lite genomskinlig. 
2. Dela tomaterna i mindre bitar. Tillsätt tomater, kikärtor, kokosmjök och salt i grytan och låt koka i 15 minuter. Riv citronskalet och tillsätt i grytan. 
3. Tillsätt hericovert och bladspenat och låt koka ytterligare 5 minuter.
4. Smaka av med saften av en halv citron. 
Servera med ris och strö gärna koriander över maten. 
Citron - Kikärtor - Lättlagat - Recept - Vegan - hericovert - kokosmjölk - snabb - spenat - tips - veganmat - vegansk - veganskmat - vegetarian - vegetariskt