Chiapudding med blåbär

 
Chiafrön innehåller kostfibrer, proteiner och mineraler. De innehåller desstom omega-3 syror och antioxidanter. Ett riktigt mirakel livsmedel med andra ord!  Chiafrön absorberar vätska och gelear sig själva. Det är lätt att variera smaksättningen efter vad man har hemma. Om jag köper frysta bär brukar jag alltid värma upp dem innan jag använder dem för att undvika magsjuka. 
 
Chiapudding med blåbär
 
1 portion
 
1/2 dl frysta (och kokta) eller färska blåbär
1/2 msk honung
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl mandelmjölk
2 msk chiafrön
1/2 dl blåbär till servering
 
1. Blanda bär, honung och vaniljsocker i en skål. Tillsätt mandelmjölk och chiafrön. Rör om ordentligt. Rör igen efter cirka 5 minuter. 
2. Häll upp i glas/skål eller det du vill ha chiapuddingen i. Ställ i kylen i minst 3 h men gärna över natten.
3. Garnera puddingen med bären innan du äter den. 
Frukost - Recept - Vegan - chia - chiapudding - nyttigt - tips