Bakmaskin panasonic SD-ZB2512

 
Panasonic SD-ZB2512
 
När jag skulle köpa en Bakmaskin så googlade jag otroligt mycket och försökte hitta den bästa. Tyvärr fast det nästan ingen information om den bakmaskinen jag tillslut köpte, så därför tänkte jag skriva om den. Förhoppningsvis hjälper det er som är intresserade av att köpa bakmaskin. 
 
Vem drömmer inte om att vakna upp på morgonen med en fantastisk doft av nybakat bröd? Av att äta varm välsmakande och alldeles nybakat bröd på morgonen? Att dessutom spara pengar och att veta vad det man äter faktiskt innehåller är ju stora bonusen. Den var min dröm i alla fall och jag tycker att bakmaskinen hjälpt till med detta. Jag är väldigt nöjd med detta köp. Det är mycket lätt att baka bröden och resultatet blir saftigt, fluffigt och mycket gott.
 
Den här bakmaskinen har en funktion så att jästen tillsätt i ett separat fack vilket gör att jästen inte blandas med resterande ingredienser förrän det faktiskt är meningen att de ska blandas. Bakmaskinen har ett separat fack för nötter vilket ger ett riktigt gott bröd med mycket fibrer. 
 
Favoriten är det italienska lantbrödet men alla recept jag testat blir mycket bra. Denna bakmaskin är tystgående vilket gör att ingen blir väckt på natten av en bullrande maskin... Bakmaskinen är lätt att diska, du plockar ut degskålen och deglandaren och diskar för hand eller i maskin. Degskålen har en yta av teflon så degen fastnar inte. Som ni ser på bilden ovan så blir det ett litet hål i botten på brödet där degblandaren har suttit. Jag upplever inte detta som störande. 
 
Med bakmaskinen kommer en instruktionsbok med olika recept i på flera olika språk, dock ej svenska. Detta är det enda negativa jag hittills upptäckt med bakmaskinen eftersom man måste översätta olika mjölsorter till svenska. 
 
Stälg gärna frågor om ni undrar om något gällande bakmaskinen!
 
 
Bakmaskin - SD-ZB2512 - panasonic - panasonicsdzb2512 - tips
Hanna

Hur stora blir bröden i denna maskin? Har du testat grova bröd med rågmjöl eller surdegsbröd?

Svar: Det går att göra bröd i tre olika storlekar. Oftast gör jag den minsta storleken, som blir lagom till frukost för 4 portioner. Ibland gör jag det största brödet och skivar upp och fryser in. Brödet blir gott att rosta i brödrost. Jag har tyvärr inte testat att göra några grova bröd med rågmjöl. Det går säkert bra att använda vilket recept som helst, i den medföljande receptboken så har jag inte sett något bröd med rågmjöl. Surdegsbrödet har jag inte heller testat än, men det står på min ”to do” lista. Det kanske blir redan till helgen, i så fall skriver jag här och berättar hur det gick.
Karin

Anonym

Hej! Nu har du haft din bakmaskin i drygt 1,5 år. Använder du den fortfarande? Vad blir kostnaden för ett bröd (jämfört med en vanlig limpan i affären på 25kr?

Anonym

Har du några recept på svenska?
Jag har testat två sorter, inget av bröden var klara i mitten, brödet har sjunkit ihop och på prog 1 så blandades inte ingredienserna, fick ett lager med mjöl i botten.

Anonym

Har du några recept på svenska?
Jag har testat två sorter, inget av bröden var klara i mitten, brödet har sjunkit ihop och på prog 1 så blandades inte ingredienserna, fick ett lager med mjöl i botten.