Veganska våfflor

 
Veganska våfflor går alldeles utmärkt att servera med en god sylt och soyagrädde eller som här med tångkaviar, soursupreme och rödlök. Hemma hos mig äter vi oftast våfflor tillsammans med en god soppa men den kan ju även serveras som förrätt vid en finare middag. 
 
  
Veganska våfflor
 
cirka 8 stycken
 
75 gram mjölkfritt margarin
3,75 dl mandelmjölk eller havremjölk
3 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
2 tsk socker
 
1. Smält margarinet.
2. Blanda torra ingredienser med hälften av mjölken och vispa tills smeten är slät. Tillsätt resten av mjölkdrycken. 
3 Tillsätt margarinet och vispa.
4. Grädda i våffeljärn, cirka 1 dl smet om gången. Jag har ett våffeljärn med teflonbeläggning, har man inte det kan det behövas lite extra margarin vid gräddningen. 
 
Recept - Tångkaviar - Vegan - förrätt - godaste - tips - vegansk - vegetarian - våfflor - äggfri