Chili sin carne

 
Chili sin carne är smakrik och mustig. Variera mängden chili efter vad du föredrar. 
 
Chili sin carne
 
4 portioner
 
1 burk kidneybönor
1 burk vita bönor
150 gram vegofärs
1/2 dl röda linser
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 grön paprika
1 zucchini
1 tsk spiskummin
2 piri piri 
1 tsk chipotlekrydda
2 msk olivolja
2 burkar Mutti krossade tomater
1/2 msk honung
2 tsk balsamvinäger
1 1/2 tsk salt
1 msk paprika pulver
1/2 dl hackad persilja
 1 tsk timjan
 
1. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikan. Tärna zucchinin. 
2. Stek grönsakerna och kryddorna i olja tills löken blir genomskinlig.
3. Häll i vegofärsen och stek ytterligare några minuter. Tillsätt tomater och röda linser och sjud under lock i cirka 15 minuter. 
5. Skölj bönorna i kallt vatten. Tillsätt bönorna i grytan och koka ytterligare 10 minuter under lock. 
6. Tillsätt honung och vinäger. Smaka av med salt, peppar och persilja. 
Bästa - Linser - Recept - Vegan - bönor - chili - chili sin carne - gott - soyabönor - tips - vegetariskt - vegofärs