Vegansk potatis- och purjolökssoppa

 
 
 
Nu när hösten har kommit är det underbart med en värmande soppa. Denna soppa är len och mild i sin smak.
 
Potatis- och purjolökssoppa
 
4 portioner 
 
 4-6 potatisar
1 purjolök
2 gullökar
1 liter vatten
1 grönsaksbuljong
2 tsk timjan
2 lagerblad
1,5 dl oatly matlagningsgrädde
1 msk olja
cirka 0.75 tsk salt
peppar
 
 
1. Skala och skiva purjolök och gullök. Stek i olja ett par minuter i en stor kastrull eller gryta. Skala och tärna potatisen. Skölj av den i durkslag. 
2. Tillsätt potatis, vatten, grönsaksbuljong, lagerblad och timjan. 
3. Koka upp och låt koka på medel värme utan lock i cirka 20-30 minuter. 
4. Ta ut lagerbladen. Mixa soppan med en stavmixer. 
5. Tillsätt matlagningsgrädde och smaka av med salt och peppar. 
 
Servera gärna med hembakat bröd. 
Vegan - potatis och purjolökssoppa - soppa - vegetariskt