Vegansk potatis- och purjolökssoppa
Nu när hösten har kommit är det underbart med en värmande soppa. Denna soppa är len och mild i sin smak.
Potatis- och purjolökssoppa
4 portioner
4-6 potatisar
1 purjolök
2 gullökar
1 liter vatten
1 grönsaksbuljong
2 tsk timjan
2 lagerblad
1,5 dl oatly matlagningsgrädde
1 msk olja
cirka 0.75 tsk salt
peppar
1. Skala och skiva purjolök och gullök. Stek i olja ett par minuter i en stor kastrull eller gryta. Skala och tärna potatisen. Skölj av den i durkslag.
2. Tillsätt potatis, vatten, grönsaksbuljong, lagerblad och timjan.
3. Koka upp och låt koka på medel värme utan lock i cirka 20-30 minuter.
4. Ta ut lagerbladen. Mixa soppan med en stavmixer.
5. Tillsätt matlagningsgrädde och smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med hembakat bröd.