Vegansk minestronesoppa

 
 
 
 
 
Denna soppa passar utmärkt till kalla höstdagar. Servera gärna med en skiva hembakat bröd. 
 
 
 
Minestronesoppa, 4 portioner
 
1 zucchini
1 morot
1 gullök
2 vitlöksklyftor
1 dl frysa ärtor
1 dl risoni eller annan liten pastasort
400 g Mutti krossade tomater
1 liter vatten
1-2 tärningar grönsaksbuljong
1 tsk oregano
1 lagerblad
1 tsk timjan
1/2 kruka Bladpersilja
1/2 dl rödvin
salt och peppar
 
1. Hacka gullök och vitlök. Tärna zucchini och morot.
2. Stek allt några minuter tills löken är mjuk men ej fått färg.
3. Häll i vinet. Låt koka ett par minuter. Tillsätt krossade tomater och vatten. 
4. Blanda i grönsaksbuljong, timjan, oregano och lagerblad. 
5. Koka upp och låt koka cirka 10 minuter. 
6. Tillsätt pastan och koka enligt anvisningarna på paketet. 
7. Tillsätt ärtorna när det är 2 minuter kvar på koktiden. 
8. Smaka av med salt och peppar. Hacka och blanda i bladpersiljan.
 
Voilà! 
minestronesoppa - soppa - vegansk - vegetariskt
emma

jag har testat det här receptet och det var jättegott!

Svar: Tack!
Karin