Bakad potatis med kikärtsröra

 
 
 
1-2 personer 
 
1 eller 2 bakpotatisar
1/2 burk kikärtor
3 msk imat Creme fraiche eller sour supreme
2 msk vegomajonnäs
1-1,5 tsk curry
1 tsk mango chutney
1 krm gurkmeja
1/2 dl gröna ärtor 
några droppar citronsaft
salt och peppar efter smak
en rejäl klick margarin
 
Sätt ugnen på 225 grader. 
 
Börja med röran.
1. Mosa kikärtorna grovt med exempelvis en potatisstomp.
2. Koka ärtorna enligt paketet.
3. Blanda alla ingredienser utom ärtorna. När röran har en fin konsistens blandar du även i ärtorna. Smaka av med salt, peppar och citron. 
 
1. Tvätta och torka potatisarna. Skär snitt i potatisarna och tilllaga dom sedan på 225 grader i cirka 45-60 minuter. 
2. Olja in potatisarna med rapsolja sista 10 minuterna. 
 
Låt margarinet smälta i potatisen och fyll sedan potatisen med curryröran. 
 
Voilà!
 
Bakad potatis - Curryröra - Fyllning - Potatisar - Recept - Vegan - kikärtsröra - tips - vegansk - vegetariskt