Vegansk tofu stroganoff
Vegansk stroganoff går det? Jo, men jag tycker det. Antingen kan man använda vegansk korv, eller som här använda tofu. Jag hat marinerat den i liquid smoke, soja och sirap vilket får tofun att smaka rökigt som bacon.
Vegansk tofu stroganoff
4 portioner
Marinad
1 paket tofu
2 msk soja
1 msk liquid smoke
1/2 msk sirap
1 msk olja att steka i
Stroganoff
1 gullök
2 dl havre matlagninsgrädde
3 dl krossade tomater
2 tsk dragon
1 grönsaksbuljong
1 lagerblad
1 msk olja eller margarin att steka i
bladpersilja
Salt och peppar
Börja med tofun
1. Vira in tofun i hushållspapper och pressa med en tyngd över i minst 15 minuter, gärna en halvtimme.
2. Blanda soja, liquid smoke och sirap i en skål.
3. Tärna tofun och låt ligga minst 20 minuter i marinaden, gärna längre.
Stroganoff
1. Hacka löken och stek den i olja eller margarin tills den är glansig utan att den får färg.
2. Blanda löken med krossade tomater i en kastrull. Krydda med dragon, grönsaksbuljong, lagerblad och peppar. Låt puttra utan lock i 10-15 minuter.
3. Tillsätt havregrädde i kastrullen och koka ytterligare 5 minuter.
5. Stek tofun i en medelvarm stekpanna i några minuter. Blanda ned i stroganoffen. Smaka av med salt, peppar och strö över persilja vid servering.
Mums! Detta ser jättegott ut!