Ugnsgratinerade grönsaker med kikärtor

 
Åh vad jag älskar sådan här mat! Snabb, enkel, god och nyttig! Att även barnen tycker om maten är ett stort plus. Kryddning och innehåll går att variera efter säsong och preferens. Det tar en liten stund att skala grönsakerna och skära upp dom, men när det är gjort sköter sig maten själv i ugnen. Dessutom blir det minimalt med disk.
 
Denna gång serverade jag maten till min favoritsås, Curry- och mangoröra, men man kan lika gärna servera maten med örtsås eller varför inte vitlökssås? Jag har själv inte provat men jag kan tänka mig att en del barn föredrar att äta detta med ketchup eller senap. Kryddorna på grönsakerna går naturligtvis att variera. Denna gång använde jag paprikapulver, persilja och oregano. Curry är även gott att använda.
 
 
 
Ungsgratinerade grönsaker med kikärtor
 
6-8 potatisar
3 morötter
1 gullök
4 vitlöksklyftor
1 blomkålshuvud
1 broccolihuvud
1 burk kikärtor
1 msk margarin
1 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
1 tsk persilja
1 tsk oregano
salt och peppar
 
 
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen och skär den i klyftor. Skölj bort stärkelsen i ett durkslag. 
2. Häll olivolja och margarin på en plåt och sätt in i ugnen någon minut så att margarinet smälter. 
2. Tillaga potatisen på plåten mitt i ugnen i 10 minuter på varmluft.
3. Skala och dela morötterna i mindre bitar. Skala vitlöksklyftorna. Tvätta och dela blomkål och broccoli i mindre bitar. Låt kikärtorna rinna av i ett durkslag. 
4. När potatisen tillagats i 10 minuter tillsätter du resterande grönsakerna och kikärtorna. Krydda.  Tillaga allt på  samma plåt i ytterligare 20 minuter. 
Curryröra - Helstekt potatis - Kikärtor - Vegan - vardagsmat - vegansk - vegetarian - vegetariskt