Potatisbullar

 
 Potatisbullar - alla barns favorit! I denna variant har jag dessutom smugit ner kikärtor för att öka proteinhalten. Servera gärna potatisbiffarna med en sallad. Om du önskar dina potatisbullar grövre så river du potatisen istället för att använda potatispress. 
 
Potatisbullar 
 
3-4 portioner
 
1 kg potatis
2 dl kikärtor
2,5 msk kkärtsspad
0,5 dl ströbröd
1 msk maizena
0.5 tsk salt
 1 krm peppar
1 tsk olja
1 msk margarin
 
1. Sätt ugnen på 150 grader. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka.
2. Blanda ströbröd med kikärtsspad i en stor bunke och låt det svälla en stund. Mixa kikärtor och blanda ner i bunken. Tillsätt maizena, salt och peppar och blanda. 
3. Låt potatisen svalna en liten stund och pressa den sedan genom en potatispress ner i bunken. Blanda runt allt ordentligt.
4. När smeten är tillräckligt sval forma den till biffar med fuktade händer. 
5. Stek biffarna 3 minuter per sida i olja och margarin. 
6. Tillaga dem sedan i 10 minuter i ugn. 
Kikärtor - Vegan - barnmat - lättlagad mat - potatisbullar - tips - vardagsmat - vegetarian - vegetariskt