Örtig gryta med kikärtor och blomkål

 
Snabbmat som detta är perfekt i vardagen. Inte nog med att det går snabbt och enkelt att göra denna gryta, den är också god och nyttig. Denna gryta passar perfekt för barnfamiljen då den är väldig mild i sina smaker. Här serverar jag den med pressad potatis men det går lika bra att servera grytan till ris. 
 
Örtig gryta med kikärtor och blomkål 
 
4 portioner
 
1 burk kikärtor
1 grön paprika
1 gullök
1/2 blomkålshuvud 
2 dl blandade frysta grönsaker
2,5 dl oatly fraice
2,5 dl oatly imat 
1 grönsaksbuljong
1 msk balsamvinäger
1-2 msk soja
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk dragon
1 nypa socker
salt och peppar
 
1. Skala och hacka löken. Strimla paprikan. Dela blomkålshuvudet i mindre bitar. 
2. Stek löken ett par minuter i en gryta utan att den får färg. Tillsätt paprika, blomkål och avrunna kikärtor. Stek ytterligare några minuter.
3. Tillsätt oatly fraiche, oatly imat, buljong,  balsamvinäger, soja, timjan, oregano dragon och en nypa socker. Koka upp. 
4. Koka maten i 10 minuter. Tillsätt frysta grönsaker och låt koka 5 minuter till. 
5. Smaka av med salt och peppar. 
Kikärtor - Oatly - Vegan - lättlagad mat - vardagsmat - veganmat - vegansk mat - vegetariskt