Indisk dhal

 
Indisk dhal, finns det något mer smakrikt och mustigt än detta? Dessutom är det vansinnigt billig och nyttig mat. Servera gärna dhalen med ris, raita och naanbröd. Om man vill kan man ha broccoli eller varför inte spenat i dhalen. 
 
Indisk dhal
 
4 portioner
 
1 gullök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
400 g krossade tomater
400 g kokosmjölk
2 dl vatten
4 dl röda linser
1 grönsaksbuljong
1,5 tsk curry
1 msk riven ingefära
1 tsk spiskummin
0,5 tsk gurkmeja
1,5 tsk koriander
2 krm kanel
1 tsk salt
1,5 tsk limejuice
 
1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala morötter och skär i tärningar. Fräs gullöken, vitlöken och morötterna ett par minuter i en tjockbottnas gryta. Tillsätt kryddorna förutom saltet.
2. Skölj av linserna och tillsätt dem sedan i grytan. Tillsätt även krossade tomater, kokosmjölk, vatten och grönsaksbuljong och låt puttra under lock i 20 minuter. 
3. Tillsätt limejuice och salt.
 
 
 
 
Linser - Vegan - linsgryta - vegansk - vegetarian - vegetariskt