Pasta med ärtpesto, edamamebönor och rostade pumpakärnor
Vad gör man när kylen är tom och man inte har tid att handla? Jag gjorde en räd i frysen och hittade ärtor och edamamebönor. I skafferiet fanns pasta och pumpakärnor som jag beslöt att rosta.
Denna rätt är mycket enkel att göra.
Pasta med ärtpesto, edamamebönor och rostade pumpakärnor
2 portioner
Pasta
2,5 dl gröna ärtor
1/2 kruka hackad basilika
2 msk citronsaft
1 msk olivolja
1/2 dl oatly imat
2 dl edamame bönor
pumpakärnor
salt och peppar
1. Koka upp pastavatten och koka pastan enligt beskrivningen.
2. Koka ärtorna enligt anvisningar på paketet.
3. Mixa ärtor med olivolja, citronsaft och basilika. Blanda i Oatly imat. Smaka av med salt och peppar.
4. Koka edamame bönor enligt anvisningar på paketet.
5. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna till de har fått en fin färg.
6. Blanda pastan med peston. Strö över pumpakärnor vid serveringen.