Vegansk champinjonpasta
Denna ljuvliga pastarätt är krämig och mild i smaken med en härlig syrlighet. Den går dessutom på ett kick att göra. Servera gärna med en fräsch sallad.
Vegansk champinjonpasta
2 portioner
200 gram färska champinjoner
1 gullök
2 vitlöksklyftor
2 dl Oatly matlagningsgrädde
2 tsk citronsaft
salt och peppar
1 msk hackad persilja
olja till stekning
1. Koka upp pastavatten. Välj en äggfri pasta och koka enligt anvisningar på paketet.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Stek tills de är glansiga utan att de tar färg. Lägg sedan åt sidan.
3. Rengör och dela champinjonerna i fyra bitar. Stek i olja i en het panna tills de har fått en vacker färg. Salta och peppra.
4. Rör ihop champinjoner, lök, vitlök, havregrädde och låt koka upp. Tillsätt citronsaft, persilja och smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med pastan.