Veganska kidneybönbullar

Det här är god vegansk vardagsrätt som är lätt att göra. Här servaras bullarna till örtsås och ungsbakad potatis.
 
4 portioner
 
Potatis för fyra personer
 
Kidneybönbullar
2 burkar kidneybönor
1 gul lök
0,75 dl ströbröd
1 msk maizena 
0,5 tsk bakpulver
2 msk kikärtsspad
1 tsk persilja
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk dragon 
1 tsk timjan 
0,75 tsk salt
olja
 
Örtsås
2 msk mjölkfritt smör
1 msk vetemjöl
2 msk vatten 
110 gram sour supreme eller ifraiche
1 dl Oatly Ikaffe eller imat
1/2 tsk soja
1/2 tsk balsamvinäger
1/2 grönsaksbuljong
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk dragon 
1 tsk timjan 
salt och peppar
 
Börja med potatisen. 
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tvätta och torka av potatisen. Rubba den med 1 msk olja och 1 tsk timjan. 
3. Tillaga potatisen i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. 
 
Kidneybönbullar
 
1. Blanda ströbröd, maizena och bakpulver med kikärtsspad ingen bunke. Låt svälla medan du förbereder löken.
2. Hacka löken och stek den utan att den får färg. 
3. Mixa kidneybönorna grovt. 
4. Blanda alla ingredienser. Kontrollera att inte ströbrödet bildat klumpar. Tillsätt örterna och salt. 
5. Forma till bullar och stek dessa på medelvärme runt om tills de har en fin färg och är genomvarma. 
 
Örtsås
 
1. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjöl och rör om.
2. Blanda i resterande ingredienser och låt sjuda på låg värme I minst 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. 
 
 
 
Vegan - kidneybönbullar - kidneybönor - vegansk - vegansk örtsås - vegetariskt - örtsås
Anonym

jätte bra recept

Svar: Tack!
Karin