Vegansk sparrissoppa

(null)
 
Denna soppa passar perfekt som förrätt eller lättare lunch. Den är mycket enkel och snabb att göra. 
 
2 portioner
 
250 gram grön sparris
2 gullökar
2,5 dl vatten
2,5 dl iMat
1 buljongtärning
1/2 msk vitvinsvinäger
Salt och peppar
 
 
1. Skär av topparna på sparrisen och koka i saltat vatten i tre minuter. Lägg åt sidan och spara.
2. Skala sparrisen och skiva i mindre bitar. Skala och hacka löken.
3. Värm en kastrull och stek löken i lite olja tills den mjuknat utan att den tar färg. Tillsätt vatten, iMat, buljongtärning och sparrisen. Koka i tio minuter.
4. Tillsätt vitvinsvinäger. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera med sparristopparna som garnityr. 
 
 
 
 
 
 
 
 
enkel - förrätt - gott - snabbt - soppa - sparris - sparrissoppa - vegan - vegetarisk