Vegansk kladdkaka

 
 
 
Kladdkaka är världens bästa bakverk enligt mig. Den går snabbt att baka, är lätt att baka och ingen kan motstå en riktigt god kladdkaka. Den passar till det mesta: efterrätt, fredagsmys, fika och varför inte tentaplugg... Detta är enligt mig det bästa receptet på kladdkaka. Kakao med kokosen runt om är en riktigt höjdare. Servera kakan som den är eller med en klick sojagrädde. 
 
Vegansk kladdkaka
 
1 dl kikärtsspad
2,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt 
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
100 gram mjölkfritt margarin
kokos till formen
 
Sätt på ugnen på 175 grader.
1. Rör ihop socker, vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl i en skål. 
2. Smör margarinet och tillsätt det och kikärtsspadet I skålen. 
3. Smörj en bakform med margarin och bröa den med kokos. 
4. Häll blandningen i formen och ställ in i ugnen på nedersta falsen.
5. Sänk direkt värmen till 150 grader och tillaga i 22 minuter.
 
 
Obs! Tillagningstiden varierar från ugn till ugn, testa dig fram. 
 
Bästa - Kikärtsspad - Recept - Vegan - aquafaba - godaste - kladdkaka - tips - utanägg - veganmat - vegansk mat - vegetariskt - äggfri