Grön ärtsoppa

 
Gröna ärtor är rika på C-vitamin och innehåller också zink, K-vitamin, folat och kostfibrer. Den här soppan är mycket god och färggrann. Den går dessutom snabbt att göra! Till de vuxna är det mycket gott att servera med riven pepparrot. 
 
Grön ärtsoppa
 
4 portioner
 
500 gram gröna ärtor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
7 dl vatten
1,5 grönsaksbuljong
2 msk mjölkfritt margarin 
3 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/2 msk pressad citronsaft
 
Till servering:
Sour supreme
nyriven pepparrot
 
1. Skala och hacka löken. Stek den i margarinet tills den blivit genomskinlig. Tillsätt mjölet och rör om ordentligt. 
2. Blanda i ärtorna, vattnet och buljongen i grytan och koka under lock i cirka 8 minuter. 
3. Mixa soppan och smaka av med salt, peppar och citron. 
4. Servera med en klick sour supreme på toppen. 
Recept - Vegan - godaste - grön ärtsoppa - nyttigt - tips - vegetariskt - ärtsoppa