Veganpizza med kronärtskocka, paprika, kapris och vitlök

 
  
Idag har jag testat Fontanas pizzabotten. Ett fantastiskt sätt att förenkla vardagen och ändå kunna äta fantastisk mat. Idag serverade jag den med inlagd vitlök, inlagd kronärtskocka, kapris och paprika. Pizzan tillagade jag i fem minuter på 250 grader. Vid serveringen klickade jag även över en vitlöksdressing. Fantastiskt gott tyckte hela familjen. 
 
Pizzasås
1 gullök
2 vitlöksklyftor
1 frp krossade tomater (jag använde mutti)
1/2 tsk salt
1 tsk honung
1 tsk oregano
1 tsk basilika 
 
1. Hacka gullök och vitlök och stek tills de blir mjuka och glansiga utan att de får färg.
2. Tillsätt krossade tomater, honung och kryddorna. Låt koka 15-20 minuter under lock. 
 
Vitlöksdressing
1 dl Oatly fraiche 
1 vitlöksklyfta 
1 krm salt
1 krm socker 
 
1. Blanda ihop samtliga ingredienser. 
 
 
Fontana - Pizza - Pizzasås - Vegan - vegansk - vegetariskt