Örtiga kikärtsbiffar med helstekt potatis

 
 
 
Denna veganska rätt tar ungefär en timme att göra då potatisen ska vara inne ugnen cirka 45 minuter. 
 
2 portioner
 
Potatis för två personer
1 burk kikärter
1/2 gul lök
0,75 dl ströbröd
1 msk maizena 
0,5 tsk bakpulver
2 msk kikärtsspad
1 tsk persilja
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk dragon 
1 tsk timjan 
1/2 tsk salt
Olja
 
Börja med potatisen. 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tvätta och torka av potatisen. Rubba den med 1 msk olja och 1 tsk timjan. 
3. Tillaga potatisen i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. 
 
Kikärtsbiffar
 
1. Blanda ströbröd, maizena och bakpulver med kikärtsspad ingen bunke. Låt svälla medan du förbereder löken.
2. Hacka löken och stek den utan att den får färg. 
3. Mixa kikärterna grovt. 
4. Blanda alla ingredienser. Kontrollera att inte ströbrödet bildat klumpar. Tillsätt örterna och salt. 
5. Forma till biffar och stek dessa på medelvärme i cirka 3 minuter per sida. 
 
Servera med valfri sås eller röra och med en fräsch sallad. På bilden ovan serveras rätten med creamed corn.
 
 
 
 
Helstekt potatis - Kikärtsbiffar - Veganska kikärtsbiffar - vardagsmat - vegansk - vegetariskt