Göttbullar

 
Detta är en variant av mina kidneybönbullar som jag gjort tilll årets julbord. 
 
1 stor kokt potatis eller 2-3 små
1 gullök
0,75 dl ströbröd
2 msk kikärtsspad
2 frp kidneybönor
2 tsk soja
1/2 tsk salt
1 msk maizena
1/2 tsk bakpulver
1 tsk dijonsenap
peppar
 
Sätt ugnen på 175 grader. 
1. Skala och hacka löken. Stek utan att denr tar färg i olja eller margarin tills den har blivit lite genomskinlig.
2. Blanda ströbröd med kikärtsspad och låt svälla en stund. 
3. Mixa kidneybönorna och blanda bönorna med resterande ingredienser. 
4. Forma till bollar och stek i några minuter tills de fått en fin färg.
5. Efterlaga i 10 minuter på 175 grader i ugnen. 
Julmat - Vegan - göttbullar - jul - julbord - kidneybönbullar - kidneybönor - veganmat - vegetarian