Corn Chowder

 
 
Majs innehåller B-vitamin, kalium, kalcium, magnesium, kostfibrer och lektin som sägs skydda immunförsvaret.  Denna lena goda soppa passar året runt, både som en fräsch lunch med en tortilla och sallad till eller som förrätt. 
 
Corn chowder 
 
4 portioner
 
1 gullök
2 vitlöksklyfta
2-3 potatisar
1 morot
margarin
450 g frysta majskorn
2 dl oatly ifraiche 
1 piri piri
 5 dl vatten
2 dl imat
2 grönsaksbuljong
1 msk vitvinsvinäger
salt, peppar
 
1. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna potatisarna Och morötterna. Stek löken på låg värme i mjölkfritt margarin med en smulad piri piri tills löken blivit genomskinlig. Tillsätt potatis, morötter och majs och stek ytterligare ett par minuter.
2. Häll på vatten, imat, ifraiche och grönsaksbuljong. Låt koka på låg värme utan lock i 10 minuter. 
3. Mixa med stavmixer. Smaka av med vitvinsvinäger och salt och peppar. 
Majs - Vegan - corn chowder - recept - soppa - veganmat - vegetarian - vegetariskt