Blomkålstabouleh med rostade kikärtor

 
Detta är en fräsch och syrlig snabblagad rätt. Blomkål är billig mat som dessutom är kalorisnål. Bra va? 100 gram blomkål motsvarar nästan hela ditt rekommenderade dagsintag av C-vitamin. Blomkål innehåller dessutom allicin som sägs dämpa inflammationer. Eftersom blomkål innehåller kostfibrer hjälper den till med matsmältningen och bidrar till mättnadskänslan. Kikärtor är billiga, goda och fyllda med protein. 
 
 
Blomkålstabouleh med rostade kikärtor
 
4 portioner
 
1 blomkålhuvud 
1 citron
3 msk olivolja
2 tomater
10 cm purjolök
1 dl persilja
0,5 dl mynta
75g cashewnötter
salt och peppar
1 frp kikärtor
 
Sås
 2 dl soyghurt
2 tomater
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad dill
1 msk mynta
salt och peppar
 
Tabouleh:
1. Skölja och ansa blomkålen. Mixa.
2. Skiva 10 cm purjolök i tunna skivor. Tärna tomater.
3. Blanda blomkål, purjolök, tomater, persilja, mynta med olja och citronjuice. 
4. Hacka nötterna och tillsätt. Smaka av med salt och peppar.
5. Rosa kikärtorna i en varm stekpanna i några minuter tills de har fått en fin färg. 
 
Såsen:
1. Hacka tomaterna fint eller riv dem grovt på ett rivjärn. 
2. Blanda tomater med 2 dl soyghurt, pressad vitlöksklyfta, dill, mynta och smaka av med salt och peppar. 
 
 
 
 
Kikärtor - Vegan - blomkålstabouleh - recept - tabouleh - veganmat - vegansk - vegansk mat
Anonym

Ser gött ut! Är den mycket syrlig?

Svar: Tack, det var roligt att höra! Jag tycker inte att den är särskilt syrlig, men om du inte tycker om det syrliga så rekommenderar jag att du minskar till 1/2 citron.
Karin

Anonym

Ser gött ut! Är den mycket syrlig?